• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Відкрите заняття в старшій групі "Маленький підприємець"

Відкрите заняття в старшій групі "Маленький підприємець"

2019-02-11

/Files/images/DSCN0103.JPG

/Files/images/DSCN0083.JPG

Виявляється, можна і нескладно навчити дітей дбайливому ставленню до природи, до природних ресурсів, виготовленню простих, але потрібних речей, як раціонально використовувати і витрачати кошти. За даними науковців для сучасних дітей це актуально, затребуване й цікаво./Files/images/DSCN0097.JPG

Малюк дуже рано включається в економічне життя сім'ї, стикається з грошима, рекламою, ходить з батьками до магазину, бере участь у процесах купівлі-продажу, оволодіваючи таким чином, економічною інформацією на життєвому рівні. Адже це не просто інформація, а «контур того, що умовно може бути назване світоглядом - світоглядом в тому сенсі, що в цих загальних уявленнях починають складатися тенденції не просто до знань про поодинокі факти, а до знань про їх зв'язок» (Д.Б.Ельконін).

Таким цікавим та повчальним пройшло відкрите заняття в старшій групі на тему «Маленький підприємець». Вихователь Руденко Тетяна Володимирівна ввела дошкільнят у світ елементарних уявлень про економічні процеси та об’єкти (сімейний бюджет, доходи, витрати..); ознайомила з рекламою. Завітав в гості до дітей Гном-економ який ознайомив дітей з сімейним бюджетом на основі казок «Три ведмеді», «Троє поросят», а на закінчення дітвора виготовила своїми руками скляночки, які успішно продала гномові і отримала реальні гроші на потреби групи.

Кiлькiсть переглядiв: 350

Коментарi